slider image
The team

Att lära ska vara kul!

Bambino Games är ett svenskt datorspelsföretag som grundades i augusti 2016. Bambino Games arbetar med 'Lärande i lekfulla eller underhållande former' så kallade edutainmentspel för barn i åldrarna 6-9 år.

• • •

Vad är edutainment?
Edutainment är en Engelsk term som står för Education (utbildning) plus Entertainment (underhållning). Edutainment är en form av utbildning vars syfte är att underhålla för att på så sätt skapa ett intresse och ett engagemang för utbildningen. Edutainment är inte bara spel utan används inom många olika områden som till exempel guidade turer, böcker med mera.

På Bambino Games har vi specialiserat oss på just spel för barn. För oss finns det inget viktigare än barn, lek och lär. Därför kombinerar vi de tre delarna och skapar vad vi anser vara det roligaste arbetet man kan tänka sig. För att få till så bra spel som möjligt så arbetar vi även även tillsammans med utbildade pedagoger och rektorer verksamma inom skolan.

Barnen i fokus.
För oss på Bambino Games är barnen och deras utveckling central. Allt vi utvecklar syftar till att skapa glädje och nytta i första hand för just barnen.

Vi har på inget sätt som mål att arbeta som utbildningsföretag utan vi är enbart inriktade på att skapa spel som ska inspirera till lärande, och skapa en nyfikenhet för ämnen som matematik, läsa-skriva samt logik och minnesövning.

Även om vi arbetar tillsammans med utbildad personal så är det också viktigt att ta in barnens perspektiv och därför testar vi alla våra spel direkt på målgruppen via så kallade användartester för att få till den bästa möjliga upplevelsen vi bara kan. Kom ihåg, lärande ska vara kul!

Vill du veta mer om Bambino Games? Kontakta oss via vår kontaktsida.